Projecten

Projecten die wij ondersteunen


Vocational Centre Tamale

Het Judah Mahama Vocational Centre is opgericht om een kwetsbare groep meisjes en jonge vrouwen op te vangen en vaardigheden te leren zodat zij kunnen bouwen aan hun toekomst.

In de ‘Northern region’ net buiten de stad Tamale, is het Judah Mahama Vocational Centre te vinden. Mocht je hier op een willekeurige dag binnenlopen dan is de kans groot dat je vrolijk geklets hoort vanuit een van de lokalen in het gebouw. Als je verder kijkt zie je hier een groep enthousiaste meiden achter handnaaimachines zitten, aan het werk met mooie, rijk bedrukte Afrikaanse stoffen.

Na enkele jaren verlaten zij het centrum als zelfstandige jonge vrouw met een diploma als naaister en een kans op een toekomst.

Bekijk project

Agape Love Academy

Kinderen uit de sloppenwijken van Kumasi worden dagelijks met schoolbusjes opgehaald en naar de Agape Love Academy gebracht. Een basisschool om een verschil te maken in het leven van de allerarmsten.

De Agape Love Academy is een basisschool die onderwijs biedt aan kinderen uit de sloppenwijken van Kumasi. Kumasi is een mooie groene stad waarin ook de Afrikaanse chaos te vinden is. Deze stad huizen naast mensen uit de Ashanti region ook migranten vanuit de Northern region in Ghana. Deze mensen zijn gemigreerd naar Kumasi om te ontsnappen aan de droogte en armoede in het Noorden. Helaas liggen die kansen ook in Kumasi niet altijd voor het grijpen, mede doordat de meeste migranten van het platteland komen, waar onderwijs nog niet vanzelfsprekend is.

Bekijk project